Retseptinädal - tassitäis tervist

30. detsember 2015

See retsept on tänu oma superrohelisele värvile saanud nimeks kevadsupp, sest aitab kevaditi keha turgutada. Ja kuigi sügisel saab rohelisest oranž, vajab kaamos peletamist ning ka seda aitab see retsept teha. Kuidas? No herned pakatavad ju C- ja A-vitamiinist. Õunad ning muu roheline kraam sisaldavad silmadele kasulikke toitaineid. Piparmünt on rikas antioksüdantide poolest. Ja kreeka jogurt lisab kogu kompotile paraja annuse proteiini. Ning mis kõige parem – seda võib vastavalt tujule ja isule serveerida nii külma supi kui ka mahlana.

 

Niagara kevadsupp (6 tassi)

Vajad:

  • ühte kurki
  • kahte rohelist õuna (nt sort Granny Smith)
  • ühte kooritud laimi
  • nelja tassitäit spinatilehti
  • sama palju beebilehtkapsast (kale)
  • kahte tassi värskeid või külmutatud ja sulatatud herneid
  • kolmeerand tassi piparmündilehti
  • 1–1,5 tassi maitsestamata (kreeka) jogurtit.
  • Lisaks maitse järgi mett ja kaunistuseks kergelt röstitud hakitud mandleid.

 

Valmistamiseks pese hoolikalt puu- ja juurviljad. Lõika õun ja kurk suurteks tükkideks. Lase kõik koostisosad, v.a jogurt, mesi ja mandlid, läbi mahlapressi. Vala saadud mahl kreeka jogurti hulka ja lisa maitsestamiseks mett. Kalla kaussi või klaasi ning puista kaunistuseks peale mandleid. Ja ära unusta kõige tähtsamat –isetegemisest rõõmu tunda ja tulemust nautida! :)