Retseptinädal- vitamiinipomm

30. detsember 2015

Kui oled üks neist, kes hommikul lõunasöögi kotti kaasa pakib, siis võiksid järgmine kord oma tavapärastele võileibadele vahelduseks seda salatit proovida. Või kui töötad kodust ja vajad kiiret ning tervislikku ampsu. Või soovid õhtul teleri ees midagi kerget ampsata. Tegelikult sobib selle salatiga igal ajal kõhtu täita, sest pihta see ei paisuta, küll aga laeb sinu energiataset luteiini, C- ja E-vitamiini ning tsingiga. Ja mis eriti hea – kui kasutad nädalavahetusel grillitud kanaliha ülejääke, valmib salat hetkega.

 

Kanasalat (ühele)

Aseta kaussi või taldrikule:

  • üks tass hakitud rooma salatit
  • üks tass beebispinatit
  • üks küpsetatud ja viilutatud kanafilee
  • pool tassi (külmutatud) herneid
  • pool viilutatud oranži pipart
  • veerand tassi hakitud mandleid
  • pool kooritud ja tükkideks lõigatud apelsini

Soovi korral võid kõik paari lusikatäie oliiviõliga ära segada ning maitsev amps ongi olemas. Ent pisut veel pingutades saad suussulava salatikastme – sega väiksesse kaussi veerand tassi maitsestamata (kreeka) jogurtit, üks teelusikatäis karrit, üks pressitud küüslauguküüs ning poolikust apelsinist pressitud mahl. Soola ja pipart ka muidugi. Sega kõik kokku, vala salatile ja voilà – teisipäev muutus kohe hoobilt mõnusamaks, kas pole!