Retseptinädal- suussulav kõrvitsakook

30. detsember 2015

Täna toome Teieni imehea retsepti. Selleks on suussulav kõrvitsakook, mida süües ei pea süümepiinu tundma – su keha ja silmad tänavad sind viimse kui ühe koostisosa eest!

Kõrvits laeb sind A-vitamiini ja beetakaroteeniga, mis on kasulik nägemisele, parandab nahakahjustusi ja tõstab organismi immuunsust.

Tee nii:

  • Leota peotäis kreeka pähkleid u 4 tundi, loputa ja kurna
  • Pane kannmiksrisse 15 datlit ja 315 ml vett, jäta u 15 minutiks seisma
  • Lisa 1 küps banaan ja kreeka pähklid ning blenderda siidiseks massiks
  • Mõõda teise kaussi 75 g röstimata tatrajahu, 75 g kaerajahu, pisut kaneeli ja ingveripulbrit ning 20 g mooniseemneid
  • Vala vedel segu kuivainete peale, lisa 375 ml kõrvitsapüreed ja sega läbi.

Kata 24 või 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Kook on valmis, kui ta on pealt helepruun ning praguneb.Lase jahtuda ning serveeri törtsu patuvaba vaniljejäätisega – kord nädalas võib ju endale midagi head ka lubada.

 

 Loe lisa kõrvitsa kasulikkusest siit: http://tarbija24.postimees.ee/317708/milliseid-kasulikke-toitaineid-leidub-korvitsas .